Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Németh Gábor: A halálos bűn, mint morálteológiai probléma

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

A halálos bűn, mint morálteológiai probléma

Sorozatcím:

Erkölcsteológiai Könyvtár

Szerző:

Németh Gábor

Szerkesztő:

Tarjányi Zoltán

ISBN13:

9789639670068

ISBN10:

9639670065

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Megjelenés dátuma:

2006. március 30

Kötéstípus:

Puhakötés

Terjedelem:

296 oldal, 142 x 197 x 15 mm

Súly:

360 g

Listaár:

1980 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

Nem disztribútolt kiadó könyve. Nem rendelhető tőlünk.

Hol kapható:

Ezt a könyvet megvásárolhatja viszonteladó partnereinknél is.
BUDAPEST: Szent István Társulat (tel: 318-69-57, email: beszerzes@stephanus.hu).
Vásárlás előtt tájékozódjon telefonon, hogy valóban van-e példányuk!

Nyelv:

magyar

Témakör:

Tankönyv, segédkönyv
Keresztény teológia
Kereszténység

 

Rövid leírás:

A halálos bűnről szóló egyházi tanítás problémáját vizsgálja a könyv a fogalom értelmezéstörténetén keresztül, felsorakoztatva mind a tanítóhivatali megnyilatkozásokat, mind a morálteológiai értékeléseket.

Hosszú leírás:

"A halálos bűn egészen a XX. századig bevett morálteológiai fogalom volt: szerzők tucatjai úgy használták e kifejezést, hogy sosem kérdőjelezték meg tradicionális tartalmát. Azt tudniillik, hogy amennyiben valaki súlyos anyagban tudatosan és szándékosan bűnt követ el, akkor kizárja magát az Egyház élő közösségéből, mert tettével egyértelműen elfordult végső céljától, az üdvösségtől. A múlt században azonban különféle új értelmezési kísérletekkel jelentkeztek nemcsak a bűn realitását vizsgáló pszichológusok és szociológusok, hanem a katolikus erkölcsteológusok közül is sokan. Hogy mit is tartalmaz korunkban a halálos bűnről szóló egyházi tanítás - ezt az izgalmas problémát tette vizsgálat tárgyává Németh Gábor. A szerző előbb egyszerre árnyaltan és olvasmányosan kalauzol végig a halálos bűn értelmezéstörténetén, majd ismerteti a múlt századi új problémafelvetéseket és az ezekre adott tanítóhivatali megnyilatkozásokat, a morálteológiai érvekkel együtt. Nemcsak a szakemberek meríthetnek belőle helyes tudást és sok felismerést, hanem az erkölcsteológia iránt érdeklődő Olvasók is. "

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html