Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Jakubinyi György: Lisieuxi Szent Teréz egyháztanító

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Lisieuxi Szent Teréz egyháztanító

Sorozatcím:

A Kármel látóhatára

Szerző:

Jakubinyi György

ISBN13:

9789638797032

ISBN10:

9638797037

Kiadó:

Sarutlan Kármelita Nővérek

Megjelenés dátuma:

2009. április 30

Kötéstípus:

Puhakötés

Terjedelem:

126 oldal, 124 x 197 x 5 mm

Súly:

122 g

Listaár:

980 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Keresztény lelkiségi irodalom, hitélet
Kereszténység

 

Rövid leírás:

Lixieux-i Szent Teréz mint egyháztanító lelki tanítását mutatja be a kiadvány Jakubinyi György gyulafehérvári érsek atya összeállításában.

Hosszú leírás:

Mit jelent az Egyházban az „egyháztanító" (egyházdoktor) cím, amellyel Lixieux-i Szent Terézt 1997-ben II. János Pál pápa megtisztelte? Miért nyilvánította az Egyház egyetemesnek Teréz lelki tanítását? - Ezt szeretné bemutatni sorozatunk jelen kiadványa, Jakubinyi György gyulafehérvári érsek atya összeállításában. „Az irgalmasság Atyja Krisztus által a Szentlélekben árasztja ki az isteni szeretet tudományát. Ezt az ajándékot a kicsinyek és alázatosak kapják, hogy ismerjék meg és hirdessék az Ország titkait, amelyek rejtve vannak a tudósok és bölcsek előtt. Ezért ujjongott föl Jézus a Szentlélekben, hálát adva az Atyának, aki így rendelkezett (vö. Lk 10,21-22; Mt 11,25-26)... Élete folyamán Teréz új megvilágításokat, rejtett és titkos jelentéseket fedezett föl és az isteni Mestertől megkapta a szeretet tudományát, amelyet olyan sajátos, eredeti módon fejtett ki írásaiban. Ez a tudomány fényesen igazolta, hogy mennyire ismerte az Ország titkát és tapasztalta meg személyesen a kegyelmet. Az evangéliumi bölcsesség sajátos karizmájának tekinthetjük ezt, amelyet Teréz, mint a többi szent és hitmester, az imából merített... Tanítását gyakran foglalták össze a kis út név alatt. Ez nem más, mint az életszentség evangéliumi útja mindenki számára... A lelki gyermekség közvetítésével meg lehet tapasztalni, hogy minden Istentől jön, Hozzá tér vissza és Benne lakozik, mindenki üdvösségéért, az irgalmas szeretet misztériumában. Szentünknek ez a tanbeli üzenete, amelyet tanított és megélt." (II. János Pál pápa DIVINA AMORIS SCIENTIA kezdetű apostoli leveléből)

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html