Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Havasi Ágnes, Tóth Péter: Áthoszi Porfíriosz atya tanításai

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Áthoszi Porfíriosz atya tanításai

Sorozatcím:

Odigitria könyvek

Szerkesztő:

Havasi Ágnes, Tóth Péter

Fordító

Sinka Borbála Julianna

ISBN13:

9786155147265

ISBN10:

6155147264

Kiadó:

JEL-Odigitria Kiadó

Megjelenés dátuma:

2012. november 09

Kötéstípus:

Keménykötés

Kapcsolódó kötet(ek):

9786155147104 (Áthoszi Porfíriosz atya élete)

Terjedelem:

336 oldal, 145 x 203 x 28 mm

Súly:

460 g

Illusztrációk:

20

Listaár:

2800 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Párkapcsolat, család
Várandósság, születés
Gyermeknevelés
Életvezetés
Pedagógia általában
Nevelési módszerek és gyógypedagógia
Keresztény lelkiségi irodalom, hitélet
Kereszténység
Keresztény liturgia, imakönyvek, énekeskönyvek

 

Rövid leírás:

Jelen kötet Áthoszi Porfíriosz atya gondolatait gyűjti egybe tematikus fejezetekben. Élettörténete korábban megjelent magyar fordításban, e kiadvány ennek a folytatása.

Hosszú leírás:

Áthoszi Porfíriosz atya (1906−1991) neve nem ismeretlen a magyar olvasók előtt. Az áthoszi remeteségben töltött ifjúkor után az Athéni Központi Kórház és Rendelőintézet kápolnájában lelkipásztori szolgálatot teljesítő szerzetespap színes, saját maga által elbeszélt élettörténete korábban már megjelent magyar fordításban. Jelen kötet ennek folytatása: Porfíriosz atya gondolatait gyűjti egybe tematikus fejezetekben, amelyeket konkrét beszélgetésekről készült hangfelvételek és feljegyzések alapján állítottak össze. Így a tanítások között nemcsak a lelki irodalomban gyakran érintett témák kerülnek elő (pl. az imádság vagy a bűnbánat), hanem olyan, a mindennapi élet alapproblémáival foglalkozó kérdések is, mint a betegség, a házasság vagy a gyermeknevelés. Porfíriosz atya az Athénban töltött évtizedek során a hétköznapok ugyanazon társadalmi, családi és lelki problémáival szembesült, mint bármelyik világi hívő, ám ezekre egy szent életű aszkéta lelkiségével adott választ. A könyv lapjairól egy jelenkori szent szól hozzánk életről és halálról, emberi kapcsolatokról, s nem utolsósorban önmagáról. „Azt gondolom magamról, hogy ócska, rozsdás cső vagyok, amelyben éltető, kristálytiszta víz folyik, mely a Szentlélektől ered… Bár rövidesen eltávozik belőlem a lélek, az emberek mégis hozzám, nyomorulthoz jönnek. Pedig semmim sincs, amit elvihetnének. Semmim sincs, minden csak Krisztusé.”

Tartalomjegyzék:

I. Az Egyházról
II. Az isteni szeretetről
III. Az imáról
IV. A lelki harcról
V. A szerzetesi életről
VI. A bűnbánat szentségéről
VII. A felebaráti szeretetről
VIII. Az isteni gondviselésről
IX. A gyermekek neveléséről
X. A szív gondolatairól
XI. A teremtésről
XII. A betegségről
XIII. A lelki éleslátás kegyelméről
XIV. A szent olvasásról
XV. Az örökkévalóságról
Szómagyarázat

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html