Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


KOLTAI ANDRÁS: Batthyány Ádám

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Batthyány Ádám

Alcím:

Egy magyar főúr és udvara a XVII. század közepén

Sorozatcím:

A Győri Egyházmegyei Levéltár Kiadványai - Források, feldolgozások 14

Szerző:

KOLTAI ANDRÁS

ISBN13:

9786155035036

ISBN10:

6155035032

Kiadás sorszáma:

1

Kiadó:

Győri Egyházmegyei Levéltár

Megjelenés dátuma:

2012. január 01

Kötéstípus:

Keménykötés

Terjedelem:

638 oldal

Súly:

1142 g

Listaár:

3900 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál átmenetileg nincs raktáron, de rövidesen lesz

Nyelv:

magyar, német

Témakör:

Török hódoltság időszaka

 

Kosárba teszek

példányt

Hosszú leírás:

„Országunk egy erős oszlopja” – írta Zrínyi Miklós, a költő barátjáról, gróf Batthyány Ádámról (1610–1659), a Dunántúl és a Kanizsával szembeni végek főkapitányáról, Németújvár, Rohonc, Szalónak, Körmend és más várak birtokosáról, aki korának egyik meghatározó egyénisége volt. Pázmány Péter hatására tért fiatalon katolikus hitre, II. Ferdinánd császár kamarása lett Bécsben, majd egész életében igyekezett megfelelni az ott látott eszményeknek és kulcsfontosságú katonai feladatának. E könyv kísérlet egy tipikus Nyugat-magyarországi főnemes műveltségének, hitének, életmódjának és társadalmi kapcsolatainak rekonstruálására. A vizsgálódás középpontjában az udvar, a főúr több száz főnyi kibővített családja áll, amelyben familiárisok, fraucimerek, deákok, takácsok és lovászok szolgálták Batthyány Ádámot a rangja és vagyona által megkívánt különféle feladatokban. Föltárul a várak egykori külső és belső képe, kirajzolódnak az udvari tisztviselők feladatai és életútjai, valamint megelevenednek a keresztelők, lakodalmak és temetések.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html