Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


NÁDASI ALFONZ OSB: Hadifogolynapló

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Hadifogolynapló

Sorozatcím:

A Győri Egyházmegyei Levéltár Kiadványai - Források, feldolgozások 11

Szerző:

NÁDASI ALFONZ OSB

ISBN13:

9789638677594

ISBN10:

9638677597

Kiadás sorszáma:

1

Kiadó:

Győri Egyházmegyei Levéltár

Megjelenés dátuma:

2010. január 01

Kötéstípus:

Keménykötés

Terjedelem:

192 oldal

Súly:

484 g

Listaár:

2300 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Gyakorlati harcászat
II. világháború magyar történelme
1945-1989, magyar történelem

 

Hosszú leírás:

Nádasi Alfonz 2009-ben kiadott Hadinaplójának nagy sikere indokolttá tette, hogy új kiadásban napvilágot láthasson a könyv szerves folytatása, a Hadifogolynapló is. Jelen könyv ugyanis 2004-ben a XX. Századi Intézet támogatásával már megjelent. Míg a Hadinapló Alfonz atya tábori lelkészi szolgálatát tárja elénk fogságba esése napjáig (1945. február 12.), addig a Hadifogolynaplóból azt a két és fél évet ismerhetjük meg, amelyet a szerző különböző szovjet fogolytáborokban töltött. Aki elolvassa Nádasi Alfonz naplóit, egy XX. századi eposzi hőst ismerhet meg személyében. Mint egy modern Odüsszeusz, ő is „sokfele bolygott s hosszan hányódott”, közben „sok nép városait, s eszejárását kitanulta”, mialatt mindvégig „tűrt a szívében”, és nem volt más célja, mint hogy a rábízottakat hazatérésükig szolgálja („menteni vágyva saját lelkét, társak hazatértét”). Sorsában egész népe sorsa tükröződik, személye és cselekedetei sokak életét meghatározták. Isten segítségével, szinte emberfeletti erőfeszítésekkel és képességekkel, nyelvtudásával, gyakorlatias érzékével, fizikai és lelki erejével, zenei tehetségével, határozott kiállásával segítette társait, hogy túlélhessék a túlélhetetlent. Hősi küldetéstudat munkálkodott benne. Nem akart meghalni, de kész lett volna bármikor feláldozni életét. Egész hadiszolgálata alatt önmaga legyőzésére és mások szolgálatára törekedett. Maga előtt igen magasra tette a mércét, de mindenkitől elvárta volna a hasonló, fegyelmezett magatartást. Nádasi Alfonz sikeresebb volt, mint Odüsszeusz, aki csak egymaga térhetett haza. Ő mintegy 3000 emberrel léphetett a haza földjére. Az ő zseniális ötlete volt, hogy Rajk László és Erdei Ferenc testvérei révén kiszivárogtassa a Szovjetúnióban raboskodó katonatisztek nevét. Ha Schindler listája világhíressé vált, méltó lenne, hogy Nádasi Alfonz listája, bajtársaiért végzett hősi szolgálata legalább hazánkban nagyobb ismertséget szerezzen.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html