Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Edith Stein: A végestől az örökkévalóig

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

A végestől az örökkévalóig

Alcím:

Gondolatok minden napra

Sorozatcím:

A Kármel látóhatára

Szerző:

Edith Stein

Szerkesztő:

Maria Amata Neyer OCD

Fordító

Takács Emőke

Illusztrátor

Farkasfalvy Judit

ISBN13:

9786155120046

ISBN10:

6155120048

Kiadás sorszáma:

1

Kiadó:

Sarutlan Kármelita Nővérek

Megjelenés dátuma:

2013. május 15

Kötetek száma:

1

Kötéstípus:

Puhakötés

Terjedelem:

151 oldal, 125 x 200 x 10 mm

Súly:

190 g

Listaár:

1470 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

További könyvek a vallás területén
Keresztény lelkiségi irodalom, hitélet
Keresztény teológia
Keresztény irodalom, életrajzok, regények
Keresztény filozófia
Kereszténység

 

Rövid leírás:

A mai emberek gondolkodásukban, elmélkedésükben mindig tudatosan keresnek egyfajta kompenzációt a mindennapok feszültségének, valamint nyugtalanságának enyhítésére, és nem kevesen gyakorolják is azt a jó szokást, hogy naponta hagyják magukat egy segítő szó által vezetni. Ez a könyv – Edith Stein gondolataival – a keresztény hagyomány tapasztalatainak nagy kincseit osztja meg az olvasóval.

Hosszú leírás:

Ez a könyv Edith Stein szavaival útmutatást adva akarja elkísérni az olvasót az év minden napján. Nem felületes olvasásra valók ezek a sorok, minden mondatát eltűnődve kell átgondolni és imádkozva megfontolni. Csak ebben az esetben lesz lelki táplálék és ösztönzés a lélek belső útjain, és így vezet el arra, amit Edith Stein mindenkinek tanítani akart: Élni az Úr tenyerén. Az elmélkedéshez itt bemutatott szövegek felölelik Edith Stein életéből mintegy 25 évnek a korszakait: először a fiatal ateista alakítja ki gondolatait életéről és korának megdöbbentő eseményeiről; majd a felnőtt, hivatását gyakorló nő körbejárja az ön¬magára találásnak, az ember szellemi alakulásának, az emberi élet küzdelmének és feladatának témáit; aztán a keresztény filozófus tesz kísérletet a lét értelméhez való felemelkedéshez; végül a nagy szemlélődő megajándékoz minket tanácsaival, amelyek szükségesek a belső elmélyedéshez és csendhez, az elmélyült hithez és az Úrral való együttéléshez. Aki ebben a könyvben elmélyed, meg fog lepődni azoknak a gondolatoknak a gazdagságán, amelyeket az elmélkedőknek ajánl. A könyv azt szeretné megjeleníteni, ahogy az ember életének a spiráljában felfelé halad: Ahogy mindig körbejár az emelkedő útvonalon ugyanazon állomások mellett, de minden körbejárásnál továbbhalad egyre feljebb és ugyanakkor egyre inkább egy középpont felé. Edith Stein gondolatai közül néhányon átragyog az időtlen bölcsesség; más gondolatok megnyitják a megdöbbentő aktualitások távlatát; ismét mások pedig lehetővé teszik, hogy megsejtsünk valamit saját szívének odaadottságából; de mindegyik segíteni akar nekünk megtalálni az utat a végestől a végtelenig, vagyis megtalálni a végesben a végtelent.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html