Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Déri Péter: Mindszenty József

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Mindszenty József

Alcím:

A főpap, aki hűséggel állt helyt Istenért, Egyházért és Hazáért a 20. század vérzivataros évtizedeiben

Szerkesztő:

Déri Péter

Illusztrátor

Sváb József

ISBN13:

9786158024587

ISBN10:

6158024589

Kiadás sorszáma:

1.

Kiadó:

Danica Könyvkiadó

Megjelenés dátuma:

2016. április 29

Kötetek száma:

1

Kötéstípus:

Puhakötés

Terjedelem:

32 oldal, 148 x 210 x 2 mm

Súly:

86 g

Illusztrációk:

16

Listaár:

990 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Egyháztörténelem
Keresztény irodalom, életrajzok, regények

 

Hosszú leírás:

Ez a kiadvány röviden kívánja bemutatni a 20. század egyik kiváló magyar főpapjának, Mindszenty József bíboros, hercegprímásnak az életét. A bíborosról nagyon sok téves információt lehet hallani, amik hamis képet festenek róla az emberek szemében. Ezen rágalmak többsége a kommunizmus évtizedeire nyúlik vissza, amikor „előnyt jelentett”, ha valaki valamilyen hazugságot tudott ráfogni a bíborosra. Sajnos ezek a hamis állítások és történetek mind a mai napig szájról szájra terjednek. Ez a kiadvány igyekszik felvillantani Mindszenty József életéből egy-egy eseményt, amiken keresztül meg kívánja mutatni a hercegprímás igazi oldalát, hogy milyen nagy szociális érzéke volt az elesettek és a nélkülözők iránt. Megmutatja, hogy nem egy gőgös, másokat megvető és kihasználó ember volt, hanem éppen ellenkezőleg, egy mások javát kereső, segítőkész személyiség alakja rajzolódik ki előttünk, aki különbségtétel nélkül harcolt minden társadalmi rétegért. Nem félt felszólalni a diktatúrát kiszolgálók ellen, pedig tudta, hogy abból neki hátránya fog származni. Mindez azonban nem érdekelte, mert tisztában volt azzal, hogy a jó ügy érdekében harcol. Mindszenty József bíboros hűséggel állt helyt Istenért, Egyházért és Hazáért a 20. század vérzivataros évtizedeiben és példát mutatott az igazi Isten, ember- és hazaszeretetre.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html