Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Bincsik Mónika: Virágszirmok madárszárnyak (2., módosított kiadás)

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Virágszirmok madárszárnyak (2., módosított kiadás)

Alcím:

Meidzsi-kori japán fametszetek és fametszetes könyvek a Képzőművészeti Egyetem Könyvtárának anyagából a Dornyai Béla Múzeumban

Szerkesztő:

Bincsik Mónika

Fordító

Rudnai Zsófia

ISBN13:

9786155284090

ISBN10:

6155284091

Kiadás sorszáma:

2

Kiadó:

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Megjelenés dátuma:

2016. április 15

Kötéstípus:

Puhakötés

Kapcsolódó kötet(ek):

9789637165412 (Virágszirmok madárszárnyak (1. kiadás), Meidzsi-kori japán fametszetek és fametszetes könyvek a Képzőművészeti Egyetem Könyvtárában)

Terjedelem:

119 oldal, 195 x 293 x 10 mm

Súly:

620 g

Illusztrációk:

85

Listaár:

5500 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál átmenetileg nincs raktáron, de rövidesen lesz

Hol kapható:

Ezt a könyvet megvásárolhatja viszonteladó partnereinknél is.
DEBRECEN: Alternatív Könyvesbolt (tel: 06-52-310-137, email: gyvizer@t-online.hu).
Vásárlás előtt tájékozódjon telefonon, hogy valóban van-e példányuk!

Nyelv:

angol, magyar

Témakör:

XIX. sz.és XX. sz. első fele
Kiállítási katalógusok
További könyvek a művészetek területén
Festészet, grafika
Régiségek, dísztárgyak, műkereskedelem

 

Kosárba teszek

példányt

Rövid leírás:

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény legféltettebb kincsei közé tartozik a japán fametszeteket tartalmazó gyűjteményegység. Ennek éke egy Meidzsi-korban (1868–1912) készült album, melyben mintegy negyvenhat többszínnyomású fametszet reprezentálja a 20. század elejének legismertebb madarakra és virágokra specializálódott mestereinek művészetét. Emellett több mint kilencven fametszetes kötetet őriz még a Gyűjtemény, melyek az Edo-kor végén, illetve a Meidzsi-korban készültek. Ezeknek a munkáknak egy igényes válogatását kiállítás keretén belül mutatta be az Egyetem 2009-ben, majd a Dornyay Béla Múzeum 2016-ban. Ennek a kiállításnak a katalógusa a jelen kötet.

Hosszú leírás:

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény legféltettebb kincsei közé tartozik a japán fametszeteket tartalmazó gyűjteményegység. Ennek éke egy Meidzsi-korban (1868–1912) készült album, melyben mintegy negyvenhat többszínnyomású fametszet reprezentálja a 20. század elejének legismertebb madarakra és virágokra specializálódott mestereinek, Ohara Koszonnak, Ogata Gekkónak és kortársaiknak művészetét. Emellett több mint kilencven fametszetes kötetet őriz a Gyűjtemény, melyek az Edo-kor (1603–1867) végén, illetve a Meidzsi-korban készültek, és az európai művészekre legnagyobb hatást gyakorló művek találhatók meg közöttük. A leheletfinom japán papírra tökéletes rajzi és technikai tudással kivitelezett, finom színátmenetekben bővelkedő lapok máig tiszteletet ébresztenek, noha egy nyugati kultúrkörből érkező szemlélő számára az ábrázolt állatok és növények szimbolikája, sajátos jelentése nem egykönnyen megfejthető. A gyűjteményegység magyarországi viszonylatban is igazi kuriózum, hiszen a Szépművészeti Múzeum ilyen típusú vásárlását jelentősen megelőzve, már a 19. század utolsó két évtizedében beszerzett az Országos Magyar Királyi Mintarajztanoda és Rajztanárképezde - a Magyar Képzőművészeti Egyetem jogelődje - japán eredetű műveket, melyeket valószínűleg az ornamentika, később pedig a grafikai technikák oktatása során használhattak fel mintaként. A gyűjteményegység feldolgozását Koike Masatane nyugalmazott egyetemi professzor kezdte meg, majd Máté Zoltán és munkatársai, később pedig Bincsik Mónika művészettörténész folytatta a munkát. A kiadvány a gyűjteményegység igényes válogatásából készült 2016-os, a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum bemutatott tárlatának katalógusa.

Tartalomjegyzék:

Kőnig Frigyes: Előszó_5 Bincsik Mónika: Virágszirmok, madárszárnyak_7 Fametszetek_33 Fametszetes könyvek_81

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html