Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Áthosz-hegyi Jerondasz Paisziosz: A hészükhaszta lelkiség békessége

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

A hészükhaszta lelkiség békessége

Szerző:

Áthosz-hegyi Jerondasz Paisziosz

ISBN13:

9786155120602

ISBN10:

6155120609

Kiadó:

Sarutlan Kármelita Nővérek

Megjelenés dátuma:

2018. december 15

Kötéstípus:

Puhakötés

Súly:

226 g

Listaár:

1600 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Keresztény lelkiségi irodalom, hitélet

 

Rövid leírás:

„Soha ne ítélkezzünk embertársaink felett. Ha azt látjuk, hogy valaki bűnt követett el, töltse el fájdalom a szívünket, s így kérjük az Istent, hogy bocsásson meg neki. Ha mások hibáit elítéljük, az azt jelenti, hogy lelki látásunk még nem tiszta. Az, aki segít az embertársának, Istentől is segítséget kap. Az pedig, aki rossz gondolatokat táplálva a másik iránt, elítéli őt, Istent tette meg önmaga szigorú bírájává. Ne ítélkezzünk hát senki felett. Mindenkiben elsősorban a megszentelődésre elhívottat lássuk meg, s a bűnöst önmagunkban lássuk.”

Hosszú leírás:

„Testvérem, imádban a bűnbánaton (metanoia) kívül semmi egyebet ne kérj… A megtérés alázatot, az alázat Isten kegyelmét hozza magával, Isten pedig kegyelmében hozza el mindazt, amire az üdvösségedhez szükség van, s minden egyebet is, ami esetleg ahhoz kell, hogy egy másik lélek segítségére légy.” Paisziosz atya (1924–1994) görög ortodox szerzetes, a hészükhaszta lelkiség követője, aki lelki tanítójává vált sokaknak bölcs tanácsai és személyes életpéldája nyomán. Ahogyan fogalmazott, maga is „világítótorony” lett, mely a „hajóknak” (az embereknek) megmutatta a veszélyeket és a helyes utat.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html