Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Bokányi Péter, Garas Kálmán: "...végtére hazatérek"

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

"...végtére hazatérek"

Alcím:

Vas megye irodalmi emlékei

Szerző:

Bokányi Péter, Garas Kálmán

Illusztrátor

Garas Kálmán (fotók)

ISBN13:

9786155753701

ISBN10:

6155753709

Kiadás sorszáma:

1.

Kiadó:

Savaria University Press

Megjelenés dátuma:

2021. július 20

Kötetek száma:

1

Kötéstípus:

Keménykötés

Terjedelem:

100 oldal, 280 x 230 x 6 mm

Súly:

620 g

Illusztrációk:

42

Listaár:

3480 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Irodalomtörténet
Fotóművészet

 

Rövid leírás:

A kötet célja, hogy a szélesebb közönséget megszólítva, képekkel illusztrálva mutassa be egy régió, Vas megye irodalmi múltját. Alapvetően két komponensre épül: Bokányi Péter irodalomtörténész ismeretterjesztő írásaira a téma kapcsán, illetve Garas Kálmán fotóművész alkotásaira.

Hosszú leírás:

„…végtére hazatérek Csöngére” – szól a Vasmegyei üdvözlet című Weöres-vers zárósora, ami a csöngei Weöres Sándor Emlékházban berendezett kiállítás címe, és olvasható az emlékház parkjában 2003-ban felavatott Weöres-szobron, Segesdy György Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásán is. Igen, Weöres Sándor hazatért: szülei csöngei házába, a Weöres-ősök birtokára – a Vas megyei Kemenesaljára. Mondják, boldog az a térség, amely két zsenit is adott a magyar irodalomnak – Berzsenyi Dánielt és Weöres Sándort –, a Kemenesalja boldog vidék. Szelíd dombjain kóborolva, csendes falvaiban járva szinte mindenütt a szellemi elődök, ősök nyomát találhatjuk – a zsenik, s az „árnyékukban” megbúvó tehetséges, a maguk korában nemegyszer országos súlyú, jelentőségű alkotók emlékét. S a nyomok keresése fontos feladat: már a 19. század rájött, hogy meg kell őrizni a múlt örökségét, hogy felidézhető legyen, ha csak néhány pillanatra is az elmúlt századok szelleme, hogy tájékozódási pontként, amolyan kapaszkodóként segítse a jelen életét.

Tartalomjegyzék:

„Vasmegyei üdvözlet”
5 Berzsenyi Dániel
26 Berzsenyink
36 Bezerédj Amália: Flóri könyve
42 Kőszeg a világirodalomban
49 Hidak
53 A nyelvújítás kőszegi gyökerei
62 Ottlik Géza
70 Nagy László
76 Tatay Sándor
82 „…végtére, hazatérek…”
86 Az Életünk helyei
91

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html