Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Bincsik Mónika: Virágszirmok madárszárnyak (1. kiadás)

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Virágszirmok madárszárnyak (1. kiadás)

Alcím:

Meidzsi-kori japán fametszetek és fametszetes könyvek a Képzőművészeti Egyetem Könyvtárában

Szerkesztő:

Bincsik Mónika

Fordító

Rudnai Zsófia

ISBN13:

9789637165412

ISBN10:

963716541X

Kiadó:

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Megjelenés dátuma:

2009. szeptember 30

Kötéstípus:

Puhakötés

Kapcsolódó kötet(ek):

9786155284090 (Virágszirmok madárszárnyak (2., módosított kiadás), Meidzsi-kori japán fametszetek és fametszetes könyvek a Képzőművészeti Egyetem Könyvtárának anyagából a Dornyai Béla Múzeumban)

Terjedelem:

119 oldal, 195 x 293 x 10 mm

Súly:

650 g

Illusztrációk:

85

Listaár:

5500 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

angol, magyar

Témakör:

XIX. sz.és XX. sz. első fele
Kiállítási katalógusok
Festészet, grafika
Régiségek, dísztárgyak, műkereskedelem

 

Rövid leírás:

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény legféltettebb kincsei közé tartozik a japán fametszeteket tartalmazó gyűjteményegység. Ennek éke egy Meidzsi-korban (1868–1912) készült album, melyben mintegy negyvenhat többszínnyomású fametszet reprezentálja a 20. század elejének legismertebb madarakra és virágokra specializálódott mestereinek művészetét. Emellett több mint kilencven fametszetes kötetet őriz még a Gyűjtemény, melyek az Edo-kor végén, illetve a Meidzsi-korban készültek. Ezeknek a munkáknak egy igényes válogatását kiállítás keretén belül mutatta be az Egyetem 2009-ben, melynek katalógusa a jelen kötet.

Hosszú leírás:

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény legféltettebb kincsei közé tartozik a japán fametszeteket tartalmazó gyűjteményegység. Ennek éke egy Meidzsi-korban (1868–1912) készült album, melyben mintegy negyvenhat többszínnyomású fametszet reprezentálja a 20. század elejének legismertebb madarakra és virágokra specializálódott mestereinek, Ohara Koszonnak, Ogata Gekkónak és kortársaiknak művészetét. Emellett több mint kilencven fametszetes kötetet őriz a Gyűjtemény, melyek az Edo-kor (1603–1867) végén, illetve a Meidzsi-korban készültek, és az európai művészekre legnagyobb hatást gyakorló művek találhatók meg közöttük. A leheletfinom japán papírra tökéletes rajzi és technikai tudással kivitelezett, finom színátmenetekben bővelkedő lapok máig tiszteletet ébresztenek, noha egy nyugati kultúrkörből érkező szemlélő számára az ábrázolt állatok és növények szimbolikája, sajátos jelentése nem egykönnyen megfejthető. A gyűjteményegység magyarországi viszonylatban is igazi kuriózum, hiszen a Szépművészeti Múzeum ilyen típusú vásárlását jelentősen megelőzve, már a 19. század utolsó két évtizedében beszerzett az Országos Magyar Királyi Mintarajztanoda és Rajztanárképezde - a Magyar Képzőművészeti Egyetem jogelődje - japán eredetű műveket, melyeket valószínűleg az ornamentika, később pedig a grafikai technikák oktatása során használhattak fel mintaként. A gyűjteményegység feldolgozását Koike Masatane nyugalmazott egyetemi professzor kezdte meg, majd Máté Zoltán és munkatársai, később pedig Bincsik Mónika művészettörténész folytatta a munkát. A kiadvány a gyűjteményegység igényes válogatásából készült 2009-es, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen bemutatott tárlatának katalógusa.

Tartalomjegyzék:

Kőnig Frigyes: Előszó_5 Bincsik Mónika: Virágszirmok, madárszárnyak_7 Fametszetek_33 Fametszetes könyvek_81

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html