Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


MI IS AZ A PROSPERO DISZTRIBÚCIÓ?

Viszonteladói kérdések és válaszok a ProsperoD-ről

Egy forrásból sok kiadó
A kis viszonteladók eddig kiadóról kiadóra szaladgálhattak, vagy nagykereskedőknél próbálták beszerezni a könyveket. Most egy nagy disztribútortól gyorsan, könnyen, (28.000 Ft feletti listaártól) ingyenes szállítással juthatnak hozzá a ProsperoD összes kiadójának bármely könyvéhez. A nagy viszonteladók számára is költség- és időmegtakarítás az egy kézből való beszerzés.

Hogy viszonyul a ProsperoD a bizományi értékesítéshez?
Az egyes kiadók döntik el, hogy bizonyos könyvesbolti partnerek felé engedélyezik-e a bizományi szállítást. Valószínű, hogy a döntés jogát többnyire át fogják adni a ProsperoD-nek, aki könnyebben tudja majd értékelni a piac számos szereplőjét. A ProsperoD nincs a bizományosi értékesítés ellen, de ezt csak a pontosan fizető és minden hónapban elszámoló partnerek esetében kívánja biztosítani. A visszaküldött példányokból csak a tökéletes állapotúakat fogjuk visszavenni.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy - a nyugati példának megfelelően - a bizományosi értékesítés mellett elősegítsük és ösztönözzük a visszaküldési joggal járó fix eladásokat is.

Nem csökkenti-e a viszonteladók árrését a ProsperoD közreműködése?
Nem. A ProsperoD - méretéből és informatikai, logisztikai hátteréből fakadóan - azonos vagy kisebb költséggel képes kiszolgálni az egyes vásárlókat, mint korábban a kiadó. A ProsperoD arra fogja biztatni a kiadókat, hogy az adott viszonteladói partner aktivitásának megfelelően kínáljon árréseket. Fontos célunk az életképes és aktív független könyvesbolti kör segítése, többek között a kedvező árrések révén.

Milyen további előnyökkel jár a ProsperoD-től való beszerzés?
A ProsperoD nyitott arra, hogy az egyes viszonteladó partnerekkel szoros (B2B) kapcsolatot építsen ki, és az adott partner számára fontos könyvekből a fogyásokat akár automatikusan pótolja. Ez lehetővé teszi, hogy a fogyásokat azonnal, emberi közreműködés nélkül tudjuk pótolni. A nagy viszonteladói hálózatokkal különösen fontosnak tartjuk a folyamatos adatcsere megvalósítását, ezen belül azt, hogy lássuk, a saját könyveink mely boltjaikban hogyan fogynak.

Mennyire gyorsan szolgál ki a ProsperoD?
Hogy valami azonnal elérhető-e vagy sem, arról a ProsperoD internetes oldaláról lehet a legegyszerűbben tájékozódni majd, és megrendelni is itt lesz a legkényelmesebb. Ha weben rendel, kivételes esetektől eltekintve, két munkanapon belül Önnél lesznek a könyvek. Tekintettel arra, hogy egyre több kiadónak a disztribúcióját fogja ellátni a ProsperoD, még a kis könyvesboltok számára is könnyen elérhető az egyes szállításonkénti 28.000 Ft Ft feletti listaár érték, amely már ingyenes szállítást eredményez, tehát a boltnak nem kell fizetnie ezért.

Nem akar majd mindent a ProsperoD közvetlenül, a boltok megkerülésével eladni?
Nem. A ProsperoD biztosítani fogja ugyan a direkt elérést is a vásárlóknak, de az a célja, hogy a forgalom túlnyomó része viszonteladókon keresztül bonyolódjon. A ProsperoD direkt marketinges anyagaiban a végfelhasználóknak ajánlani fogja az aktív, a ProsperoD-vel együttműködő, az ajánlott kiadványokkal boltjában rendelkező, a vásárlóhoz közeli viszonteladókat. (Ezért is fontos, a fent említett, folyamatos adatcsere.) A ProsperoD vásárlásélénkítő marketingje tehát a könyvesboltok számára is kedvező lesz.


Csak a weben keresztül rendelhetek majd?
Nem. Bár a leggyorsabb feldolgozást és legmagasabb árrést a webes rendeléseknél tudjuk biztosítani, ügyfélszolgálatunk e-mailben, faxon vagy akár postai úton is fogad rendeléseket.

Mit kell tennem, ha szeretném felvenni a kapcsolatot a ProsperoD-vel?
Kérjen szerződést a prosperod@prosperod.hu címen! Ha kérdése lenne, telefonáljon, írjon, vagy akár kérjen személyes találkozót!

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/boltoknak.html