Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Szent Ambrus: A kötelességekről; A bűnbánatról

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

A kötelességekről; A bűnbánatról

Alcím:

ÓKERESZTÉNY ÖRÖKSÉGÜNK 9.

Sorozatcím:

Ókeresztény Örökségünk

Szerző:

Szent Ambrus

Szerkesztő:

Babarczi-Győrffy Andrea, Dolhai Lajos, Orosz Atanáz, Perendy László

Fordító

Meggyes Ede OSB, Tóth Vencel OFM, Hrotkó Géza

ISBN13:

9789639318830

ISBN10:

9639318833

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Megjelenés dátuma:

2005. február 15

Kötéstípus:

Keménykötés

Terjedelem:

378 oldal, 130 x 210 x 25 mm

Súly:

474 g

Listaár:

2100 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadó fontolgatja a könyv utánnyomását

Nyelv:

magyar

Témakör:

Keresztény lelkiségi irodalom, hitélet
Keresztény teológia
Kereszténység

 

Rövid leírás:

Szent Ambrus "A kötelességekről" című műve a nyugati kereszténységben az első munka, melyet teljes egészében az erkölcsi élet taglalására szánt írója. "A bűnbánatról" című írásában pedig a keresztény erkölcs nélkülözhetetlen elemét mutatja be tudományos alapossággal és érzékeny lelkülettel.

Hosszú leírás:

Szent Ambrus az első olyan egyházatya, aki kifejezetten erkölcsi problémáknak külön könyveket szentelt. Cicero "De officiis" című könyve alapján írta meg "De officiis ministrorum" (A kötelességekről) című művét, mely a nyugati kereszténységben az első, teljesen az erkölcsi életet taglaló munka lett. A "De poenitentia" (A bűnbánatról) című írásában pedig a keresztény erkölcs nélkülözhetetlen elemét mutatja be tudományos alapossággal és érzékeny lelkülettel. Szent Ambrus munkái hosszú századokon keresztül alapvető és közkedvelt olvasmányai voltak a klérusnak. Milánó püspökének gondolatai és útmutatásai még oly sok idő elteltével sem avultak el, nagyon is aktuálisak.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html