Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Walter Mostert: Az önmagát értelmező Szentírás

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Az önmagát értelmező Szentírás

Alcím:

Luther hermeneutikájáról

Kötet sorszáma és címe:

9

Sorozatcím:

Hermeneutikai Füzetek

Szerző:

Walter Mostert

Szerkesztő:

Fabiny Tibor

Fordító

Seben István

ISBN13:

9789637956003

ISBN10:

963795600X

Kiadás sorszáma:

1

Kiadó:

Hermeneutikai Kutatóközpont

Megjelenés dátuma:

1996. január 01

Kötetek száma:

1

Kötéstípus:

Puhakötés

Terjedelem:

45 oldal

Súly:

70 g

Listaár:

800 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Irodalomelmélet
További könyvek az irodalomtudomány területén
Vallástudomány általában
Kereszténység
Bibliakiadások és -értelmezések

 

Hosszú leírás:

Scriptura sacra sui ipsius interpres – szólt Luther hitvallása: Walter Mostert, a Zürichi Hermeneutikai Intézet 1995-ben elhunyt igazgatója, ebben a tanulmányban Luther írásmagyarázati alapelvének feltárására és megértésére vállalkozik. Eközben Lutherral együtt arra a fórumra kérdez rá, ahol az Írásnak elsődleges tekintélyként kell funkcióját betöltenie, s rámutat, hogy Luther eljut a lelkiismerethez, mely által Isten munkálkodik. Az ember azonban hajlamos nem az Íráson keresztül, hanem saját értelmével – sensus proprius – értelmezni Isten előtti helyzetét. Éppen az „önmagát értelmező Írás” az, ami az embert erről az útjáról Isten által kijelölt helyére irányíthatja.

Tartalomjegyzék:

Előszó (Véghelyi Antal); In memoriam; Walter Mostert: Az „önmagát értelmező Szentírás” – Luther hermeneutikájáról; I. Az írás tekintélyének lutheri értelmezése; II. Luther teológiája a teológia kiegészítője,; III. A megigazulástan mint krisztológia: Az Írás tárgya

Egyéb információ:

nincs elérhető példány

 
Copyright © 2000-2020. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html