Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Alexandriai Kelemen: Paidagógosz - A Nevelő

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Paidagógosz - A Nevelő

Alcím:

ÓKERESZTÉNY ÖRÖKSÉGÜNK 18.

Sorozatcím:

Ókeresztény Örökségünk

Szerző:

Alexandriai Kelemen

Szerkesztő:

Babarczi-Győrffy Andrea, Dolhai Lajos, Orosz Atanáz, Perendy László, Tóth Vencel

Fordító

Tóth Vencel OFM

ISBN13:

9789630865425

ISBN10:

9630865424

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Megjelenés dátuma:

2013. április 08

Kötéstípus:

Keménykötés

Terjedelem:

336 oldal, 125 x 200 x 18 mm

Súly:

440 g

Listaár:

3200 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadó fontolgatja a könyv utánnyomását

Nyelv:

magyar

Témakör:

Őskor, ókor (a római birodalom bukásáig)
Művelődéstörténet
Ókori filozófia
Etika
Keresztény lelkiségi irodalom, hitélet
Keresztény teológia
Keresztény pedagógia, hitoktatás
Kereszténység

 

Hosszú leírás:

Alexandriai Kelement azok közé a korai keresztény szerzők közé sorolják a teológia és az ókortudomány művelői, akiknek írásai forrásértékűek. Nem véletlenül. Amellett, hogy kiválóan ismerte a Szentírást, műveiben a klasszikus irodalomban való jártasságáról is tanúbizonyságot tesz. Ezt támasztja alá az a tény, hogy fennmaradt munkáiban a keresztény írókon és az apokrif műveken túl 360 nem keresztény szerzőt idéz.
A Nevelő című munkájának jelentősége abban rejlik, hogy rendszerezi egyrészt a keresztény nevelés alapelveit, másrészt ez az első olyan összefüggő etikai mű, melyben a mindennapi életet érintően részletes iránymutatást ad. A testhez való viszonyulás bemutatásán keresztül egyfajta vezérfonalat szán a keresztény ember számára, hogy miként legyen jelen a világban.
Mindezeken túl számos egyéb kuriózummal is találkozhat az olvasó: betekinthet a szerző korának meglepően részletes anatómiai ismeretanyagába, a test- és szépségápolás rejtelmeibe, ezenfelül számos ókori költemény töredéke is csupán ebben a munkájában maradt ránk.
Írásában nemcsak a teológiát művelők és a neveléstörténettel foglalkozók, hanem a klasszikus irodalom, az antik filozófia, a retorika, továbbá az orvoslástörténet iránt érdeklődők is igazi gyöngyszemekre lelhetnek.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html