Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Nagy Szent Gergely: Moralia

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Moralia

Alcím:

Bibliakommentár a Jób könyvéhez

Szerző:

Nagy Szent Gergely

Fordító

P. Urbán, Barotai György, OFM.

ISBN13:

9789630041027

ISBN10:

9630041022

Kiadó:

Terebint Kiadó

Kötéstípus:

Keménykötés

Terjedelem:

288 oldal

Súly:

414 g

Listaár:

2800 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál átmenetileg nincs raktáron, de rövidesen lesz

Hol kapható:

Ezt a könyvet megvásárolhatja viszonteladó partnereinknél is.
NYÍREGYHÁZA: Szent Miklós Kegytárgybolt Gondnoksága (tel: 06308638893).
Vásárlás előtt tájékozódjon telefonon, hogy valóban van-e példányuk!

Nyelv:

magyar

Témakör:

Bibliakiadások és -értelmezések

 

Kosárba teszek

példányt

Rövid leírás:

Nagy Szent Gergelyt az őskeresztény irodalomtörténet mint a négy legnagyobb nyugati egyházatya egyikét tartja számon. A Jób könyvének kifejtését a testvérek kérésére írja meg. Az eredeti mű 35 kötetet tesz ki, ebből 5 kötetnyit tart most kezében az olvasó. E kommentár a Szentírás szavait háromféle módon részletesen megvizsgálva tárgyalja. Először a történet alapját rakja le a szó szerinti értelmezés által, azután pedig az allegorikus jelentésen keresztül felemelkedik a hitnek a várába, Krisztusra vonatkoztatva Jób történetének szavait, legvégül pedig az erkölcsi tanítás által megvizsgálja azt, amit életünkben meg kell tartanunk. Saját magunkra kell alakítani ugyanis, amit olvasunk, hogy a hallás felébressze a lelket, és amit hallott, annak megvalósítására siessen az életben.

Hosszú leírás:

A Jób könyvéhez írt magyarázat feltárja előttünk a Biblia mélységes kincseit, amelyekben az Istent kereső lélek hol vigasztalást, hol bátorítást talál, és útmutatást, hogy fáradozása ne legyen hiábavaló, valamint lelkének üdvös táplálékot, hogy a küzdelmekben el ne csüggedjen. Amint Jézus mondja: „Nem akarom őket éhen elbocsátani, nehogy kidőljenek az úton.” „Ti adjatok nekik enni!” Vagyis a ti igehirdetésetekben kapják meg a vigasztalás igéit, nehogy az igazság eledelét nélkülözve elpusztuljanak ennek az életnek a fáradozásaiban. „Az Istent igazán szerető lélek egész buzgalommal csak Isten után törekszik, akit szeret, és e világon semmi sem elégíti ki forró vágyát, csak Isten szeretete. A szeretet ezen lángja a lélekben a vétek minden rozsdáját fölemészti, ami által a lélek egyre inkább képessé válik szeretett Ura befogadására.”

Tartalomjegyzék:

Nagy Szent Gergely életrajza 7. old. A könyvek megtalálásának története 19. old. Kísérőlevél 23. old. Előszó 31. old. Első könyv 47. old. Második könyv 77. old. Harmadik könyv 129. old. Negyedik könyv 167. old. Ötödik könyv 219. old. Jegyzetek 277. old.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html