Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Palladius Rutilius Taurus Aemilianus: A Földművelésről; Az állatgyógyászatról; Az oltásról

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

A Földművelésről; Az állatgyógyászatról; Az oltásról

Szerző:

Palladius Rutilius Taurus Aemilianus

Fordító

Hoffmann Zsuzsanna

ISBN13:

9789638940155

ISBN10:

9638940158

Kiadás sorszáma:

1

Kiadó:

Quintus Kiadó

Megjelenés dátuma:

2015. november 11

Kötetek száma:

1

Kötéstípus:

Puhakötés

Terjedelem:

258 oldal, 142 x 197 x 20 mm

Súly:

302 g

Listaár:

3600 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Állatorvostan
Őskor, ókor (a római birodalom bukásáig)
Művelődéstörténet

 

Rövid leírás:

Az ókor embere pontosan tudta, hogy az általa mindenek szülő- és tápláló anyjaként tisztelt Természet megszolgáltatja adományait. Szülötteitől elvárja a különböző munkák időben való elvégzését. Ezért is lehetett olyan sikeres és kedvelt a római agrárszakíró, Palladius, hónapokra lebontott, munkanaptár-szisztémájú írása, mind a maga korában, mind pedig később.

Hosszú leírás:

Az ókor embere pontosan tudta, hogy az általa mindenek szülő- és tápláló anyjaként tisztelt Természet megszolgáltatja adományait. Szülötteitől elvárja a különböző munkák időben való elvégzését. Ezért is lehetett olyan sikeres és kedvelt a római agrárszakíró, Palladius, hónapokra lebontott, munkanaptár-szisztémájú írása, mind a maga korában, mind pedig később. Szerzőnk az utolsó jelentős római agrárszakíró, aki munkájában, az elődök írásait is felhasználva, összegezte a földművelésre, állatgyógyászatra, valamint az oltási módokra vonatkozó ismereteket. Sikerének titka, az említett naptárszerű beosztáson túl, egyszerű, közérthető stílusa és mértéktartó terjedelme. Célja az volt, hogy segítse kortársait, és ellássa a mezőgazdasági munkák szervezéséhez és elvégzéséhez szükséges ismeretekkel. Kötetünk elsőként adja közre magyar nyelven Palladius munkáját, amit mind a szakember, mind az érdeklődő olvasó eredménnyel forgathat.

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html