Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Erdély Miklós: A filmről

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

A filmről

Alcím:

Filmelméleti írások, forgatókönyvek, filmtervek, kritikák. Válogatott írások II.

Szerző:

Erdély Miklós

ISBN13:

9789635060191

ISBN10:

963506019X

Kiadó:

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Megjelenés dátuma:

1995. január 01

Kötéstípus:

Puhakötés

Terjedelem:

326 oldal

Súly:

376 g

Listaár:

5560 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Filmművészet (valamint televíziózás és rádiózás)

 

Rövid leírás:

Erdély Miklós (1928-1986) válogatott írásainak kötete tartalmazza az összes filmmel kapcsolatos, életében publikált írását (tanulmányokat, kritikákat, elemzéseket), s minden kéziratos és sokszorosított filmtervét, filmnovelláját, melyeknek autentikus kézirata vagy annak tekinthető másolata a hagyatékban fellelhető volt. A kötet felépítése - a bevezető interjút leszámítva -egyetlen szempontot követ: az írásokat keletkezésük időrendjében közli, mert bármely egyéb csoportosítás torzította volna azt az igen sokrétű, gazdag összefüggésrendszert, mely a terjedelmet és műfajt tekintve is igen sokféle szöveget épp az időbeli egymásra-következés mentén áthatja. Az eligazodást segíti a kötet végén.

Tartalomjegyzék:

1., Előszó / Peternák Miklós. - 2., Beszélgetés Erdély Miklóssal (1985. 4. 10.) / Ivan Ladislav Galeta. Jegyzetek, dokumentumok -- Varga Anna dicsérete (egész estét betöltő játékfilm 16-18 éveseknek) -- [Filmdráma-tervezet] -- Újhutai Boldogasszony (tévéjáték vagy kisfilm 14-18 évesek számára) -- Túlélni -- Tavaszi kivégzés -- Montázs-éhség... -- Az elszabadult vonal (Jegyzetek a magyar rajzfilm stílustörekvéseiről) -- Mozgó jelentés (A zenei szervezés lehetősége a filmben) -- Felsorolások (Lehetséges előzetes direktívák egy rövidfilm elkészítéséhez) -- Igényleltár -- A költséges film -- Montázs (Hozzászólás vázlata) -- A Partita című film átdolgozásáról -- Montázsgesztus és effektus -- Egy Hérakleitosz-töredék (Szinopszis egy rövidfilmhez) -- Álomrekonstrukció (Felterjesztés az Egy Hérakleitosz-töredék című filmetűd-ciklus folytatásához) -- Solaris -- A filmezés késői fiatalsága (Az underground filmmozgalom kialakulásának társadalmi háttere) -- Amerikai Anzix -- A film kognitív tehetsége -- Álommásolatok (1977, 16 mm, 100 perc) -- Álommásolatok (1977) (Részlet a film dialóglistájából) -- 83/31/79 (Krúdy Gyula A tiszaeszlári Sólymost Eszter című dokumentumregényéhez kapcsolódó filmterv) -- Az ember jele (Tanulmány a Pannónia Filmstúdió animációs filmjeiről, 1972-1979) -- Vonatút (Kísérleti filmterv) -- Óraparadoxon [Készítette az] INDIGÓ munkacsoport -- [Animációs filmterv] -- Az utolsó varázslat (Moldován Domokos A halottlátó című filmjéről) -- Hangkulisszák a filmben és a valóságban -- A kísérleti film -- Beszélgetések a világok sokaságáról (Filmszinopszis Bernard le Bovier de Fontanelle műve alapján) -- Tavaszi kivégzés (Filmterv) -- Krónika (Erdély Miklós és Antal István beszélgetése a Verzióról) -- A stoptrükk általánosítása Háy Ági filmjeiben -- A Heréltek elé -- A Heréltek filmterve elé -- Őszi almanach -- Mire jó, mire jó még... ? (Három műsorból álló sorozat a formák és működések kreatív megközelítésére) -- Mire jó, mire jó még...? (Forgatókönyv, I-II.)

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html