Teszt szöveg  
     

Független magyar kiadók könyvei


Orosz István, Papp Klára: Katolikus újjászületés Debrecenben

Miért becsült az ár?

Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a Forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a Forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

Miért nem adják meg egészen pontosan a beszerzés időigényét?

A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

Cím:

Katolikus újjászületés Debrecenben

Sorozatcím:

Speculum Historiæ; Debreceniense 23.

Szerkesztő:

Orosz István, Papp Klára

ISBN13:

9789634738862

ISBN10:

9634738869

Kiadó:

Debreceni Egyetem Történelmi Intézet

Megjelenés dátuma:

2015. január 01

Kötéstípus:

Keménykötés

Terjedelem:

180 oldal

Súly:

440 g

Listaár:

3500 Ft (áfával)

Beszerezhetőség:

A kiadónál véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Témakör:

Magyar történelem általában
Középkori magyar történelem
Török hódoltság időszaka
A 18. század magyar történelme
Reformkor és 1848-49
A Monarchia időszaka
A két világháború közötti Magyarország
II. világháború magyar történelme

 

Hosszú leírás:

2015. június 12-én egész napos rendezvénynek adott helyet a Debreceni Egyetem. Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, köszöntőjében a debreceni katolikus emlékév egyik legrangosabb eseményének nevezte a konferenciát: „Mi a történelemben nemcsak az események láncolatát látjuk, amelyek cél nélkül követik egymást, hanem mindig a történelem megélt emberi vonatkozásait szemléljük és figyeljük. Ilyen értelemben mindig a kairosz az, ami bennünket foglalkoztat, így idézzünk fel régi eseményeket, és keressük a történelem mélyebb értelmét. A katolikus újjászületésre visszatekintő emlékév erre a történelemben megvalósult életre utal, mert életünk a történelemben minden helyzetben újjászületés.” Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kiemelte, hogy az emlékév nemcsak a katolikusok ünnepe, a rendezvényekhez a város különböző intézményei is sikeresen kapcsolódnak. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora utalt rá, hogy a közelmúltban több egyháztörténeti konferenciának adott helyet az egyetem, mivel a mai Debrecent megérteni, s a jövőt a keresztény értékek alapján tervezni csak ilyen tanácskozások tanulságai alapján lehetséges. A konferencia tizenkét előadásához kapcsolódott a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár kiállítása, valamint a „Catalogus librorum Bibliothecae Collegii Germanici et Hungarici Romae” című kötet (Száraz Orsolya és Rosa Pace bevezetésével) bemutatója is, amelyet Monok István, az MTA Akadémiai Könyvtár és Információs Központ igazgatója méltatott.

Tartalomjegyzék:

DRASKÓCZY ISTVÁN: Debreceni diákok egyetemjárása a középkorban ; IFJ. BARTA JÁNOS: Felekezeti állapotok Magyarországon a 18. század elején; SZÁRAZ ORSOLYA: Jezsuita népmissziók a váradi egyházmegyében a 18. században; SZENDINÉ DR ORVOS ERZSÉBET: A mezővárostól a szabad királyi városig. Debrecen kiváltságai (1631–1693); OROSZ ISTVÁN: Debrecen szabad királyi városi státusának országgyűlési becikkelyezése 1715-ben; PAPP KLÁRA: Csáky Imre püspök szerepe a katolikus egyház debreceni térnyerésében, megerősödésében; SZABADI ISTVÁN: A református egyház Debrecenben a szabad királyi városi cím megszerzése után; BITSKEY ISTVÁN: „Ab omnibus pius rex dicebatur” Szent László a magyarországi irodalomban; KELÉNYI GYÖRGY: A Szent Anna-székesegyház építéstörténete és helye a magyar barokk építészetben; NYÁRÁDI ANNA-MÁRIA: A debreceni Szent Anna-templom Szilassy szentségmutatója; VÁRHELYI ILONA: Petőfi Sándor „viselt dolgai” a katolikusokkal. A katolikus hatás vizsgálata a debreceni irodalomban –mint lehetséges kutatási irány

 
Copyright © 2000-2022. Minden jog fenntartva. Prospero Könyvei Budapest
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272  A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)
Prospero Könyvei Kft. | 1066 Budapest, Weiner Leó u. 20. | Tel.: (06-1) 301-0642, Fax: (06-1) 302-8410

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet Elfogadom

/katalogus/konyvek/index.html